3-6ma.
De normale "afkoelingsperiode" van
tijdelijke werknemers tussen het
begin en eind van hun opdrachten.

-23m
het verwachte tekort aan hoogopgeleide
werknemers in China in 2020.

€41,74
Wat Noren gemiddeld verdienen
per uur per dag.

38%
de stijging in 2013 van de
robotverkoop wereldwijd,
het hoogste niveau ooit.

70
% van hedendaagse beroepen
die kunnen ophouden te bestaan
tegen het einde van de 21e eeuw.

Onze aanpak peilt niet alleen de behoefte aan arbeidskrachten op een functiebenamingsniveau, maar bepaalt ook de ideale mix tussen interne en externe medewerkers. Naast het verstrekken van kostenbesparingen bij het aanwerven, het verhogen van de leverage met externe leveranciersbronnen en het verminderen van dure personeelscyclussen, synchroniseert de juiste medewerkersmix perfect met de algemene strategie van uw organisatie - een mix van doorgewinterde loyalisten en leiders met on-demand personeel en gespecialiseerd talent. Het bereik van talent,dat wordt ingekocht via moderne kanalen van flexibele werkkracht-diensten, biedt een ongekende flexibiliteit tot human capital management.

We genereren geen riemen van overvloedige informatie om denken om te buigen in acties. We duiken in de data die u hebt in uw HR / IT-systemen; zoals budgetgegevens van uw personeelsbestand, historische gegevens m.b.t. headcounts, classificatiegegevens van werknemers en gegevens omtrent de specifieke werknemersopdrachten en ramingsgegevens m.b.t. de ondernemingsgroei. We vragen ook een paar gerichte vragen (en dan bedoelen we een paar, geen lange vragenlijsten of interviews) met betrekking tot uw werving -en sourcing modellen, uw flexibele werkkracht programma's en ondernemingspraktijken. Vervolgens kijken we naar de beschikbaarheid van en de vraag naar gekwalificeerde kandidaten in specifieke, relevante markten om ervoor te zorgen de voorgestelde personeelsbestandsmix ​​zowel realistisch en haalbaar is. Tot slot nemen we de macro-economische indicatoren op die uw optimale samenstelling van uw personeelsbestand mee helpen verder verfijnen.

De eisen m.b.t. het personeelsbestand veranderen niet alleen op een functieniveau maar op een industrie-niveau. Dit maakt het veranderen van modellen noodzakelijk voor de verbetering van het bedrijfsleven. Lees meer over de nieuwe samenwerking omtrent het flexibele personeelsbestand op de Talent Data Exchange pagina

box2

Better input, better output.

Brightfield neemt niet alleen gegevens op in personeelsbestandsmix optimalisatie modellen, maar we houden rekening met de dynamiek van de gegevens, hoe snel de gegevens veranderen en met welke snelheid. Hoewel de extra details in veel gevallen complexer zijn dan het getoonde voorbeeld, vinden we bij Brightfield dat de extra details van de input leidt tot een meer betrouwbare output en een grotere kans op succes.